sâmbătă, 29 octombrie 2011

CHINA: SALVĂM SAU NU ECONOMIA EUROPEANĂ?


Oficiali chinezi şi europeni au încercat astăzi să înlăture iluziile privind implicarea Chinei în planul de consolidare a sistemului bancar european.

Zhu Guangyao, viceministrul de Finanţe de la Beijing, a declarat astăzi că statul asiatic nu va participa la suplimentarea fondului de urgenţă al UE până când structura acestuie şi mecanismul pe baza căruia va funcţiona nu vor fi stabilite clar. „Bineînţeles că trebuie să aşteptăm până când structura sa este extrem de clară“, a declarat oficialul chinez. „Şi, mai mult decât atât, această investiţie trebuie să fie făcută după discuţii tehnice serioase“, a adăugat acesta.

De asemenea, Klaus Regling, directorul executiv al Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară (EFSF, fondul de urgenţă al UE), a mers astăzi la Beijing pentru a câştiga sprijin pentru Europa. El le-a spus reporterilor că nu se aşteaptă „la un rezultat precis“ de la vizita sa în China, adăugând că „e prea devreme pentru a spune ce sume ar putea fi în discuţie“.

Regling a declarat că vizita sa în Asia are scopul de a consulta investitorii cu privire la cea mai bună modalitate de a consolida fondul.

Declaraţiile au venit după ce au apărut tot mai multe speculaţii cu privire la implicare Chinei în planul de salvare a Europei.

text: adevarul.ro
foto: telegraph.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu