luni, 19 decembrie 2011

KIM JONG-IL, LIDERUL COREEI DE NORD A DECEDAT ÎN URMA UNUI ATAC DE CORD


Kim Jong-il, liderul Coreei de Nord a murit în dimineaţa zilei de sâmbătă, potrivit unui comunicat publicat de televiziunea de stat a Republicii Populare Democrate Coreeene (Coreea de Nord).

Surse medicale afirmă ca liderul Coreei de Nord ar fi suferit de cancer la pancreas.

Liderul coreean avea 69 de ani şi a murit în timpul unei călătorii cu trenul. Potrivit medicilor, acesta ar fi suferit un atac de cord, şi în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a putut fi readus la viaţă.

El a rămas la conducerea ţării, după ce tatăl său, Kim Il Song a murit în urma unui atac de cord, în 1994. Kim Jong-il a fost o figură enigmatică, fiind un adevărat ghimpe în spatele vecinilor pro-occidentali, Coreea de Sud, dar şi în spatele imperialiştilor, aşa cum îi denumeşte Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord pe americani.

Asemenea tatălui său, Kim Jong-il avea un extraordinar cult al personalității în Coreea de Nord, unde Kim era venerat ca un erou, mare om politic, om de cultură remarcabil, un "om măreț", şi chiar, după cum relatează anumite surse, regele-zeu.
 
A murit regele, trăiască noul rege

Fiul său Kim Jong-un, născut în 1983 sau 1984, a fost desemnat pentru a-i succede, potrivit Agenţei de Ştiri Centrale Coreene (KCNA), care le cere nord-coreenilor să-l recunoască de acum ca lider al Republicii Populare Democrate Coreene.

Kim Jong-un este al treilea copil al lui Kim Jong-il, și a fost numit de către instituțiile politice din Coreea de Nord drept noul conducător al revoluției. Din septembrie 2010 este general cu patru stele precum și vicepreședinte al Comisiei Militare Centrale al Partidului Muncitorilor și membru în comitetul central al formațiunii.

La Seul, Guvernul sud-coreean a fost plasat în stare de alertă, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.

 

text: PBNA, antena3.ro şi wikipedia.org
foto: ABC News
video: youtube.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu